AI tips voor business: deel 2

AI tips voor business: deel 2

Welke onderdelen van AI zijn nu echt bruikbaar

Ik krijg regelmatig de vraag wat Artificial Intelligence is, waarbij ik het antwoord altijd zo simpel mogelijk houd en probeer zoveel mogelijk praktijkvoorbeelden te gebruiken om een beeld te schetsen.

De grap is dat als ik met ‘experts’ aan tafel zit, deze om de een of andere reden altijd direct beginnen met grootste mogelijkheden, om vervolgens het liefst zo snel mogelijk heel complex te worden. Alsof de mate van onbegrijpelijke taal gebruiken je op een hoger niveau zet. Kijk mij eens moeilijk praten, goed van mij hé?

Aangezien ik meestal met management, directies en gewoon mensen uit de praktijk praat is het voor mij nu net de uitdaging om het zo eenvoudig mogelijk te houden.

Dus heb ik  Ai maar eens opgedeeld in 5 levels.

AI Zit blijkbaar overal al stiekem in, in je smartphone, op websites, in je mail, maar in de zoektocht naar de toepassing van AI voor jouw business is het van belang enige context te hebben in wat nu kan en wat toekomst is.

The 5 Levels of AI

Deze 5 niveau’s geven aan wat in de praktijk al toepasbaar is tot wat de toekomst gaat brengen. Je zult je kunnen indenken dat Level 5, volledig autonome intelligentie behoorlijk wat werk en eisen met zich mee brengt. Het is zelfs maar de vraag of we ooit zover komen, aangezien we in dit geval dermate veel black box processen nodig hebben die wellicht helemaal niet door audits komen. Ik denk zelf dat veel organisaties al blij zijn als Level 3 gehaald kan worden, hiermee kun je zowel binnen je eigen organisatie als richting klanten al geweldig mooie grote stappen maken, die ook daadwerkelijk rendement opleveren.

In mijn training Artifical Intelligence in Business ga ik hier niet alleen verder op in, maar gaan we ook kijken naar de capaciteit die nodig is om dit te behalen.

Niet alleen de technologie moet kloppen, je eigen organisatie moet dit ook aan kunnen, zowel organisatorisch als op gebied van juiste informatie.

Ook voor AI is het zo dat slechte informatie leidt tot slechte resultaten.

In deel 3 gaan we in op de toepassing in.