Beste manager, kunt u het zich veroorloven AI te negeren?

Artificial Intelligence voor managers en bestuurders

Beste manager, stel dat u de vraag krijgt wat Artificial Intelligence voor impact gaat hebben op uw strategie en misschien wel uw rol. 

Bent u dan in staat hierop een helder antwoord te geven?

Best moeilijk hé, het makkelijkste is natuurlijk om deze vraag af te doen met het antwoord dat dit gaat over technologie, en daar hebt u een ICT afdeling voor.

Risico & controle

Hebt u al ooit overwogen dat deze houding een zeer groot risico is?

Ja, het klopt dat AI langzaam maar zeker ons leven binnensluipt, maar het kan ook ingezet worden om grote strategische stappen te zetten. Nieuwe business modellen op te zetten. Of eindelijk de mogelijkheid om wel al de benodigde informatie te vinden in realtime, zodat het risico op verkeerde besluiten minimaal wordt.

Of wat dacht u van AI als oplossing om uw steeds moeilijker in te vullen vacatures in te vullen?

De impact van AI neemt razendsnel toe, en dan komt de onvermijdelijke vraag:

Kunt u het zich permitteren de andere kant op te kijken, te vertrouwen op het halen van ‘oude’ KPI’s, of pakt u de koe bij de horens en laat u zich tenminste informeren?

Actie

Dat brengt u bij het tweede dilemma, hoe kom je aan inzicht in deze ontwikkeling zonder direct bedolven te worden onder technische termen en zaken waarbij u binnen 5 minuten de draad kwijt bent?

Dat antwoord is gelukkig wel simpel, door iemand te vragen die vanuit uw perspectief kan denken, u kan voorzien van voorbeelden en scenario’s zonder ook maar een seconde in te gaan op techniek.

Hiervoor heb ik Wizzin opgericht, een onafhankelijk adviseur op management niveau.

Een gesprek met of een training van Wizzin levert u waarschijnlijk de beste ROI op in tijden.

Ton Abelen

www.wizzin.nl