Heliview AIBusiness92019

Training A.I. in Business 12 en 13 september 2018

Training Artificial Intelligence in Business

De informatie op deze pagina is uitsluitend bestemd voor de deelnemers aan de training A.I. in Business gegeven op 12 en 13 september 2018.

Trainingsprogramma download via onderstaande link:

Wizzin Training AI in Business Heliview Distributie

 

Mogelijke partners en/of leveranciers:

TxTInsight https://txt-insight.com

Dit is een kleine partner die zeer bedreven is in IBM Watson en zeer goed zou passen bij o.a. een leerlingvolg systeem.

Jibes: https://www.jibes.nl

Partner met meer dan 30 A.I. implementaties, levert zowel Watson als open source oplossingen. Levert kwaliteit. Let bij deze partij op dat je je eigen plan helder hebt en ook de leiding houdt. Dit zijn slimme jongens maar kunnen wel eens een ander jargon gebruiken waardoor je soms even niet helemaal op hetzelfde spoor zit.

E-Office https://www.e-office.com

Goed en degelijk bedrijf op gebied van Watson. Erg eager om nieuwe dingen te proberen wat erg goed kan werken. Ook hier aandachtspunt om focus te houden. E-Office wil graag meedenken maar dit kan ook veel te breed gaan. Focus op een oplossing in de praktijk helpt.

Shinto-Labs: https://www.shintolabs.nl

Leuke partij uit Eindhoven, zijn onderdeel van een groter geheel en daardoor stabiel en kunnen veel support op IT gebied krijgen. Groepje slimme maar serieuze mannen die weten waar ze het over hebben. Werken met Microsoft Azure platform aangevuld met open source oplossingen en kunnen goed meedenken.

Ortec Finance

Grote club, goede experts in huis, mijn persoonlijke indruk is dat men wat hautain overkomt en jou wel vertelt hoe het moet. Dit moet je passen, wel een degelijke club met ervaring.

Axians:

Degelijke grote partij, ik heb hier geen ervaring mee maar wat ik gezien heb is wel goed

 

Oplossingen:

Microsoft: MS heeft op hun platform diverse A.I. en gerelateerde oplossingen, zij hebben diverse modules zodat je bijvoorbeeld speech en visual recognition kunt samenvoegen met textmining. Prettige is dat je zo een goed scala aan oplossingen hebt zonder aan keuzes vast te zitten. Op hun cloud platform kun je ook open source laten draaien.

Opentext: Hier heb ik zelf weinig ervaring maar zoals de naam al aangeeft bieden ze op tekst gebied goede oplossingen.

IBM Watson: Watson is bij IBM een container begrip geworden voor een breed scala aan oplossingen. De in de training besproken oplossingen worden Watson Explorer genoemd. Deze kun je zowel in de cloud als op je eigen server gebruiken en wordt met name ingezet op tekstdata. (Ongestructureerd). IBM heeft net als Microsoft een platform IBM Bluemix waar je enorm veel A.I. modules kunt combineren. Hier vind je ook een chatbot oplossing.

Open source Elastic: Elastic en aanverwante modules is een redelijk technisch feestje zonder duidelijke business values, die we wel degelijk zijn. Dit open source platform richt zich erg op developers. Mijn advies is om hier zeker naar te kijken maar hier altijd een partner bij te halen.

Ik ken niet alle partijen en oplossingen, mocht je advies nodig hebben of even willen sparren bel of mail gewoon even.

Links naar video’s en informatie:

Rubic’s cube AI:

https://www.youtube.com/watch?v=OZu9gjQJUQs

Pagina waarop aangegeven wordt of je baan vervangen wordt:

https://willrobotstakemyjob.com

World Economic Forum:

Woodside Energy Boorplatform en A.I.

Microsoft A.I.:

https://www.microsoft.com/en-us/ai/empowering-innovation

Autonomous weapons:

Hoe werkt machine learning