Over Ton Abelen

Ton Abelen

Ik heb bij zowel kleinere softwarebedrijven als voor multinationals zoals IBM gewerkt, waar ik veel kennis van technologie opgedaan heb. Met mijn achtergrond in Bedrijfskundig Management heb ik altijd de business value opgezocht van oplossingen om te komen tot een prettige relatie met opdrachtgevers waarin we samen werken aan waarde creatie. Hierbij ben ik altijd de schakel geweest tussen business en techneuten, wat voor mij nog steeds grote overeenkomsten vertoond met het boek Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus van John Gray. Laten we maar zeggen dat het wat begrip en tijd kost elkaar te begrijpen.

 

De opkomst van Artificial Intelligence oplossingen heeft mij doen besluiten om mijn eigen onafhankelijke advies bedrijf op te richten. Dit omdat ik merkte dat je als werknemer van een organisatie uiteindelijk, of je het wilt of niet, een soort tunnelvisie ontwikkeld en dat nu juist iets is wat je een enorm breed gebied als A.I. nou net niet moet hebben. A.I. Biedt enorme kansen maar is ook verworden tot een soort marketing en belofte race wie zogenaamd de gekste oplossing kan bedenken, die helaas vaak ook niet verder komt dan theorie. Eén publicatie over wat ergens in een veilig laboratorium is geprobeerd met een geregisseerde opzet is nog niet iets wat je op korte termijn in de praktijk kunt brengen.

Ik doe graag goede zaken met mijn opdrachtgevers, wat voor mij inhoud dat u als klant voorop staat, niet door met u mee te praten maar u echt inhoudelijk te helpen. Dit doe ik op een uiterst transparante manier met alle focus op uw succes, zodat u spontaan een ambassadeur voor mij wordt. Op deze manier is werken geen moeten maar gewoon leuk om te doen wat mij en u veel inspiratie en energie oplevert.

Make A Wish

Naast mijn eigen bedrijf ben ik vrijwilliger bij Make A Wish waar ik me bezig houd met het ‘halen van wensen’, en waar het kan het vinden van sponsoren. Wil je ooit met je organisatie iets leuks doen en je eigen netwerk ook inzetten, dan hebben wij een Business Challenge voor je waarbij je mee gaat helpen wensen te vervullen. Dit is echt leuk om te doen en geeft sociaal een grote boost aan je organisatie.

P.s. Als bassist ben ik in de regio Tilburg nog op zoek naar een leuke band met een gevulde agenda aan optredens. Mocht je iets weten, laat het me weten.