085 200 61 68‬
Aelodi@wizzin.nl

Referenties / ervaring

Data inzichtelijk na 2,5 maand

De verzamelde data binnen het Ministerie van J&V zijn natuurlijk van een ander kaliber dan binnen een gemiddelde organisatie in het mkb. Net als de organisatiestructuur, werkwijzen en het te creëren draagvlak. “Dat is geen makkelijke klus. Maar het enthousiasme van Ton brengt hem ver. Hij krijgt mensen achter zich, stuurt bij om de juiste lijn te blijven volgen. Zo gaf hij binnen twee maanden inzicht in de (on)mogelijkheden van de data.” 

“Ik heb wel eens gedacht: “Wat gaat hij nu dan doen?” Waarna hij verrassend uit de hoek kan komen met een resultaat of inzicht dat we niet verwachtten.”

“Ton heeft een soort antenne waarmee hij aanvoelt wanneer iets niet lekker loopt”. “Dan komt hij snel in actie. Preventief een workshop organiseren om mensen achter het plan te krijgen. Of de directeur bijpraten in een informeel gesprek. Dat is nodig, want zo krijgt hij beweging in het project.” 

Sneller werkproces voor Reclassering Nederland met AI consultant

Ton helpt als AI consultant de reclassering in Nederland aan een efficiënter werkproces. Met succes. Manager Geert Mol: “Hij zoekt continu naar concrete stappen om de techniek te laten werken en te laten doen wat we voor ogen hebben. Dat we relatief snel tot resultaten kwamen, was voor een belangrijk deel te danken aan de bijdrage van Ton.”

De drie Nederlandse reclasseringsorganisaties, Reclassering Nederland, Stichting Verslavingsreclassering GGZ en Leger des Heils Jeugdbescherming & Reclassering, zien toe op de uitvoering van werkstraffen, adviseren rechters en officieren van justitie en houden toezicht op daders en verdachten. Geert Mol is manager Statistische Informatie en Beleidsanalyse (SIBA) voor de drie reclasseringsorganisaties.

AI consultant met kennis van zaken

Geert: Onze reclasseringswerkers moeten dikke dossiers lezen voordat ze een oordeel over een verdachte kunnen vormen en dit verwerken in een advies aan de officier van justitie en de rechter. Dat proces kon wat ons betreft veel efficiënter ondersteund worden. Onze aanname was dat Artificial Intelligence hen zou kunnen helpen om relevante signalen uit de stapels tekst te herkennen. Dat bleek te kloppen. Ton begeleidde de reclassering in dit traject.

“Ton is deskundig en adviseerde goed welke afslagen we moesten nemen en welke valkuilen we moesten vermijden. Zo heeft hij ons ervoor behoed om al te ingewikkelde dingen te doen of hoogdravende oplossingen te bedenken.”

Meerwaarde van AI project

Vanaf het begin hadden Geert en Ton een goede klik en de samenwerking met Ton als extern adviseur liep enorm goed. “We waren het er meteen over eens wat we gingen doen: eerst een brainstormfase, dan een proof of concept; alles in kleine stapjes. Ton was betrokken tijdens alle fases van het project.”

Ook nu, in de vervolgfase: een pilot om de techniek in de praktijk te testen, blijven we samenwerken. Er komen veelbelovende resultaten uit het eerste onderzoek, dus de meerwaarde van het project is wat ons betreft aangetoond.

“Onze medewerkers gaven aan dat de computer relevante signalen uit de dossiers oppikte die ze zelf over het hoofd hadden gezien.”

 “Ton helpt het project vaak op de rit door te zorgen dat we concrete resultaten blijven boeken. Hij brengt iedereen terug naar de kern, ook wanneer discussies aanhouden.”

“Ton is gericht op de praktijk en het creëren van meerwaarde voor de uitvoering van ons werk. Dat onderscheidt hem van andere consultants”, vervolgt Geert. “Daarnaast is Ton vrolijk en opgewekt en iemand die zaken helder kan verwoorden. Een echte doorpakker die inhoudelijk gedreven is. Ik kan alleen maar lovend zijn over wat hij voor ons heeft gedaan en over wat we verder nog gaan doen.”

Meer weten over deze projecten?

Iedere organisatie is uniek, zowel in cultuur, doelen en data. Vandaar dat wij niet zomaar roepen dat we ook bij jou succesvol zijn.

Plan een vrijblijvende afspraak en we overleggen wat mogelijk is. We beloven je plechtig je niet na te jagen met allerlei marketing activiteiten en we hebben ook geen sales management.

Wij richten ons puur op klanten waar we succesvol mee samen kunnen werken.

Plan een afspraak via onderstaande button of bel 085 200 61 68 of mail tonabelen@wizzin.nl