Referenties

”Ton maakte AI tastbaar voor ons publiek”

Geïnspireerd, bewust en gemotiveerd moest het publiek zijn na de lezing van Aspect ICT. Jeroen Jeroense, marketeer bij het ICT-bedrijf, vertrouwde de taak toe aan Ton. “Waar artificial intelligence voor velen klonk als een ver-van-ons-bed-show, maakte Ton het vage begrip voor het publiek tastbaar. Precies wat wij hoopten.”

Aspect ICT

AI lezing voor relaties Aspect ICT

“De filosofie van ons evenement was dat we vooruit kijken en de eerste stappen zetten. Je ziet de groeiende aandacht voor AI en er is al veel mogelijk. We wilden vooral bewustwording creëren.” Waarom Ton juist voor Aspect ICT mocht spreken? “Hij is zowel AI consultant als spreker. Deze combinatie van specifieke kennis en praktijkervaring sprak mij erg aan.”

Aspect ICT is een kennisorganisatie die relaties helpt om digitale organisaties teworden waar bedrijfsprocessen optimaal ondersteund zijn door ICT. Op het event waar Ton sprak, Aspect Connext, staan ontwikkelingen op ICT-gebied en netwerken centraal.

Dat bedrijven vooruit moeten kijken, is voor Jeroen logisch. “Veel van onze relaties zijn nog niet bezig met AI. Tijdens ons evenement wilden we op een laagdrempelige manier laten zien dat AI al veel wordt toegepast. Wij zien het als onze taak om relaties mee te nemen in ontwikkelingen als artificial intelligence. Daar hielp Ton ons uitstekend mee.”

Goede afstemming over de AI lezing

Gaat AI ons leven echt overnemen of gaat ons gezond verstand op de rem trappen? Ton sprak hierover nadat de heren dit vooraf met elkaar hadden afgestemd. Jeroen: “Ton is van tevoren op de evenementenlocatie geweest. Dat was fijn. Ik kon het evenement op die manier goed toelichten en hij nam mij mee in zijn idee voor de lezing. Zo kwamen we tot een mooie overeenstemming.”

“Ton heeft veel kennis, ook over de toepasbaarheid van AI. Omdat hij zich dagelijks bezighoudt met kunstmatige intelligentie kon hij makkelijk vragen uit de zaal beantwoorden en zaken in het juiste perspectief plaatsen.”

Jeroen omschrijft Ton als een “sympathieke, nuchtere man”. “Met andere sprekers heb je vaak alleen online contact of via een call, soms via een tussenpersoon. Dat is toch een stuk minder persoonlijk. Ik waardeerde het erg dat Ton op locatie kwam en mij persoonlijk wilde ontmoeten. En hij bleef na de lezing ook voor de borrel. Mensen konden hem nog meer vragen stellen en dat stelden ze op prijs.”

“Ton is een bevlogen AI spreker met kennis van de praktijk.” – Jeroen Jeroense, marketeer bij Aspect ICT

Toepasbaarheid van AI

“Voor ons is AI niet nieuw”, vertelt Jeroen verder. “Maar als het door een externe spreker als Ton nog eens benadrukt wordt, dan krijgt de boodschap wel extra lading. De lezing was vooral inspirerend voor onze relaties, die hier niet dagelijks mee bezig zijn. Zij kregen duidelijke handvatten aangereikt over AI. En misschien wel het belangrijkste: ze zijn getriggerd.”

Ook een AI lezing op jouw evenement? AI spreker Ton Abelen van Wizzin heeft specifieke kennis en praktijkervaring en neemt de bezoekers op bevlogen wijze mee in de laatste AI-ontwikkelingen.