Referenties

”Ton maakt AI tastbaar voor ons publiek”

Geïnspireerd, bewust en gemotiveerd moest het publiek zijn na de lezing van Aspect ICT. Jeroen Jeroense, marketeer bij het ICT-bedrijf, vertrouwde de taak toe aan Ton. “Waar artificial intelligence voor velen klonk als een ver-van-ons-bed-show, maakte Ton het vage begrip voor het publiek tastbaar. Precies wat wij hoopten.”

Jeroen Jeroense - Aspect ICT Tweet

Dat bedrijven vooruit moeten kijken, is voor Jeroen logisch. “Veel van onze relaties zijn nog niet bezig met AI. Tijdens ons evenement wilden we op een laagdrempelige manier laten zien dat AI al veel wordt toegepast. Wij zien het als onze taak om relaties mee te nemen in ontwikkelingen als artificial intelligence. Daar hielp Ton ons uitstekend mee.”

 “Ton heeft veel kennis, ook over de toepasbaarheid van AI. Omdat hij zich dagelijks bezighoudt met kunstmatige intelligentie kon hij makkelijk vragen uit de zaal beantwoorden en zaken in het juiste perspectief plaatsen.”

Jeroen omschrijft Ton als een “sympathieke, nuchtere man”. “Met andere sprekers heb je vaak alleen online contact of via een call, soms via een tussenpersoon. Dat is toch een stuk minder persoonlijk. Ik waardeerde het erg dat Ton op locatie kwam en mij persoonlijk wilde ontmoeten. En hij bleef na de lezing ook voor de borrel. Mensen konden hem nog meer vragen stellen en dat stelden ze op prijs.”

AI spreker Ton Abelen voegt waarde toe aan een evenement

Martijn Snels van Heliview schakelde Ton niet alleen eenmalig in als AI spreker, maar begon een langdurige samenwerking met hem. Waarom? “De dag na Tons lezing kan je direct met AI aan de slag. Andere sprekers steken hun verhaal vaak veel te theoretisch in. Ton durft bovendien te prikkelen, te schuren en zet mensen soms even op het verkeerde been. Zijn verhaal is vernieuwend.”

Martijn Snels - Heliview Conferences Tweet

Ton heeft het vermogen om uit te zoomen, zijn eigen bijdrage te overstijgen en te kijken hoe andere lezingen, over bijvoorbeeld de implementatie van AI of security, in het geheel passen. Hij weet hoe hij als AI expert waarde toevoegt aan een evenement. Bovendien is hij een leuke vent, vertelt enthousiast en heeft veel energie. Dat vind ik erg fijn aan de samenwerking met Ton

Ton sprak op het congres Informatiegestuurde Overheid. Dat sloeg aan en werd beoordeeld met een hoog cijfer. Bezoekers waren met name te spreken over hoe Ton complexe materie begrijpelijk maakte

.

Sneller werkproces voor Reclassering Nederland met AI consultant

Geert Mol zag Ton voor het eerst op een congres van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Daar gaf de AI consultant een lezing over Artificial Intelligence en IBM Watson, de slimme software om teksten te ontleden en coderen. Geert: “De presentatie van Ton riep veel positieve energie op. Ik dacht: hier moeten we bij de reclassering ook iets mee. Van AI hadden wij toen nog geen kaas gegeten. Ton duidelijk wel. We legden contact en daar kwam de eerste samenwerking uit voort.”

“Ton is deskundig en adviseerde goed welke afslagen we moesten nemen en welke valkuilen we moesten vermijden. Zo heeft hij ons ervoor behoed om al te ingewikkelde dingen te doen of hoogdravende oplossingen te bedenken.”

“Ton is gericht op de praktijk en het creëren van meerwaarde voor de uitvoering van ons werk. Dat onderscheidt hem van andere consultants”, vervolgt Geert. Daarnaast is Ton vrolijk en opgewekt en iemand die zaken helder kan verwoorden. Een echte doorpakker die inhoudelijk gedreven is. Ik kan alleen maar lovend zijn over wat hij voor ons heeft gedaan en over wat we verder nog gaan doen.

Ook hield Ton de eindgebruiker, de reclasseringswerker, goed in de gaten, volgens Geert. “Ton keek steeds naar de meerwaarde voor eindgebruiker. We kunnen, bij wijze van spreken, een Formule 1-auto binnenrijden, maar als de gebruiker niet de kennis en vaardigheden heeft om de bolide te gebruiken, dan is alle specialistische techniek er voor niets.”

 “Ton helpt het project vaak op de rit door te zorgen dat we concrete resultaten blijven boeken. Hij brengt iedereen terug naar de kern, ook wanneer discussies aanhouden.”

Boek jou lezing

Wil je zeker zijn van een inspirerende spreker die jouw publiek aanzet tot nadenken?