The Artificial Intelligence Wheel of Fortune

Het Artificial Intelligence Wheel of Fortune

Ga je voor zekerheid of neem je liever een gok?

Laten we voor het gemak eens aannemen dat je zakelijke beslissingen goed overwogen neemt, je budget in de gaten houdt, risico’s uit wilt sluiten en KPI’s wilt halen.

Dan kom je iemand tegen die je verteld dat het toch echt tijd wordt eens te kijken naar Artificial Intelligence, dat is hartstikke hot, kan ongeveer alles, en neemt waarschijnlijk binnenkort jouw baan over.

Het is aan te bevelen even goed op het visitekaartje van de bewuste persoon te kijken en even na te denken over de belangen die deze persoon heeft bij het aanbevelen van zoveel moois. Ga je gokken op de eerste de beste of ga je toch even je huiswerk doen?Wheel of fortune

Er zijn nogal wat vormen van deze Kunstmatige Intelligentie

Voor het gemak heb ik in bijgaande ‘AI Wheel of Fortune’ er een paar weergegeven. Er zijn intussen meer dan 1.000 leveranciers op de wereld die iets van AI leveren. Dus mocht je graag vanuit een technologisch perspectief kijken, laat we even weten, dan stuur ik je een link met een mooi overzicht.

Ga je liever voor toegevoegde waarde op jouw dagelijkse praktijk?

Het mooi van de ontwikkeling van AI is dat je de oplossingen voor het uitzoeken hebt. Leveranciers staan te trappelen om bij jou een test te mogen komen doen, maar waar begin je eigenlijk?

Mijn advies is te starten op een plaats waar je snel rendement kunt verwachten en ervaring op kunt doen. Dat houdt in dat je ergens dat startpunt zult moeten bepalen, netjes gezegd, ga je ori├źnteren. Maak bewuste keuzes met in je achterhoofd dat je zeker wilt weten dat jouw oplossing ook in de praktijk gebruikt kan worden. Je zult niet de eerste zijn die een technisch werkende pilot doet en er bij de uitrol naar de echte wereld achterkomt dat je data, je mensen of je infrastructuur helemaal niet klaar zijn, of dat je gebruikers er helemaal niet op zitten te wachten.

Ben gewoon eerlijk tegen jezelf, wees kritisch en neem even de tijd om te kijken vanuit jouw business perspectief wat past in jouw visie en strategie.

Durf anders te denken

Van mij hoef je niets, maar het zou mooi zijn als je het lef hebt om eens echt anders te denken.

Dat hele Artificial Intelligence maakt het namelijk mogelijk om niet meer in beperkingen te denken maar in kansen. Ga er gewoon eens van uit dat alles kan, niets is onmogelijk, wat zou je dan willen hebben om jouw KPI’s te halen, jouw mensen duurzamer inzetbaar te maken of jouw klanten veel beter te helpen.

Er is heel veel mogelijk met AI, wat vandaag niet kan, kan morgen zo maar wel mogelijk zijn, begin dus niet aan grote complexe projecten, want voor je het weet is jouw complexe oplossing al weer standaard te verkrijgen.

Time flies, so let’s have some fun right now!