Spreker Ton Abelen

Wat is kunstmatige intelligentie? Gewoon, mensenwerk

Kunstmatige intelligentie klinkt voor velen nog als een ver-van-mijn-bedshow, maar is met de juiste aanpak kun ook jij vandaag Artificial Intelligence succesvol inzetten.

In mijn presentatie laat ik je  zien hoe jouw toekomst eruit gaat zien. Maar ook deel ik mijn ervaring en aanpak waarmee is meerdere AI projecten succesvol heb aangepakt. Tip van de sluier: het is niet de technologie die centraal staat,

2040
Spreker Ton Abelen

AI spreker Ton Abelen voegt waarde toe aan een evenement

Martijn Snels van Heliview schakelde Ton niet alleen eenmalig in als AI spreker, maar begon een langdurige samenwerking met hem. Waarom? “De dag na Tons lezing kan je direct met AI aan de slag. Andere sprekers steken hun verhaal vaak veel te theoretisch in. Ton durft bovendien te prikkelen, te schuren en zet mensen soms even op het verkeerde been. Zijn verhaal is vernieuwend.”

“Artificial intelligence is hot. Toch is het een beetje als sex: iedereen praat erover, maar doen we het nou echt zoveel als we beweren?”

Hoe zet je Artificial Intelligence succesvol in zonder de techniek te begrijpen

Ik hoop dat je niet wilt weten hoe Artificial Intelligence werkt of welke vormen en allemaal zijn. 

Wat ik namelijk belangrijk vindt is wat je kunt bereiken met AI als gewoon bestaande onderneming, met gewone mensen in dienst en systemen die nu eenmaal wat ouder en complex kunnen zijn.

Ik heb meerdere projecten mogen initiëren en leiden waarbij Artificial Intelligence is ingezet ter ondersteuning van specialisten. Mensen die een vak geleerd hebben maar door de overload aan informatie bijna niet meer aan hun werk toekomen. Hun werk bestaat grotendeels uit het zoeken naar informatie en als ze dan al die informatie hebben is het een hele uitdaging hier doorheen te spitten en zeker te weten dat je alle juiste informatie gebruikt hebt.

In mijn presentatie neem ik je kort mee naar de toekomst zodat je een beeld krijgt hoe jouw wereld eruit gaat zien. Daarin ik neem ik niet alleen Kunstmatige Intelligentie maar ook alle andere ontwikkelingen mee.

Vervolgens laat ik je zien hoe je daar vanuit jouw organisatie op in kunt gaan spelen. Geen hoogdravend verhaal, geen bangmakerij maar gewoon to-the-point. Ik laat je mijn aanpak zien die ik succesvol heb toegepast. Ja, ook ik heb ervaren dat data helemaal niet zo goed is als we soms verwachten, ja, ook ik ben tegen vele praktische problemen aangelopen, en ja, ook ik kom mensen tegen die zich bedreigt voelen en niet mee willen werken.

Wat ik je presenteer is welke uitdagingen je bij bestaande organisaties, groot, klein, complex of eenvoudig tegenkomt en hoe je daar mee omgaat. Dit met als doel dat je uiteindelijk ziet dat Artificial Intelligence ook voor sommige van jouw uitdagingen een oplossing kan zijn, en dat dit gewoon haalbaar is voor iedereen.

P.s. mijn presentatie is altijd gericht op jouw publiek want ik ben niet zo goed in generieke verhalen.

Interessant en vermakelijk

Inspireer jouw klanten met nieuwe technieken. Of laat werknemers meedenken over de strategische jaardoelen van het bedrijf. Met een lezing over kunstmatige intelligentie prikkel je het publiek om na te denken over de toekomst. De combinatie van humor en zelfreflectie maken mijn lezingen een interessante en amuserende toevoeging op evenementen als een congres, symposium of walking dinner.

Het publiek leert:

* wat kunstmatige intelligentie is
* de feiten van fabels te onderscheiden
* waarom kunstmatige intelligentie essentieel is voor de toekomst van bedrijven
* hoe je de techniek slim inzet om mensen te ondersteunen
* hoe je vandaag begint met AI

Kunstmatige intelligentie-lezing op maat

Wil jij met mijn lezing mensen inspireren, motiveren of aanzetten tot actie? Ieder doel vraagt een andere aanpak. Daarom vraag ik altijd eerst naar de bedoeling van mijn optreden. Ook wil ik weten wie er in het publiek zit, zodat ik ze het beste aanspreek.

We nemen deze zaken door in een persoonlijk gesprek. 

Face-to-face of aan de telefoon.

Geen technisch verhaal, maar visueel

Visuele aspecten en een bevlogen spreker: twee essentiële onderdelen om het publiek geboeid te houden. Met mij zet je een totaalplaatje neer. Ik gebruik films, infographics en tientallen passende praktijkvoorbeelden. Over kunstmatige intelligentie kan ik uren doorgaan. Mijn ervaringen deel ik met passie en plezier. 

Omdat het onderwerp past bij jouw doelgroep en ik mensen meesleep in een concreet verhaal, blijven de woorden beter hangen. Daarbij helpen de visuals ook. De bezoekers van jouw event lopen enthousiast en wijzer de deur uit en kunnen niet wachten om aan de slag te gaan.

De technische kant van kunstmatige intelligentie laten we achterwege. Het publiek creëert de systemen immers niet zelf. Bovendien haakt de meerderheid snel af bij technische termen en jargon. Ik focus de lezing op de vraag wat kunstmatige intelligentie is en wat je er nou écht aan hebt.

 

Handig om te weten

* De lezing duurt standaard 40 minuten, maar kan naar wens langer
* Ton wil altijd jouw doelstelling begrijpen en speelt in op het publiek
* Een lezing is voor jouw publiek, ter inspiratie, dat noem ik kwaliteit
* 2 Weken van tevoren stemmen we de inhoud af