Wat is kunstmatige intelligentie? Gewoon, mensenwerk

Kunstmatige intelligentie. Spooky. Het klinkt voor veel bedrijven nog als een ver-van-mijn-bedshow, maar is toepasbaarder dan je denkt. Als spreker neem ik je mee in deze wondere wereld. Ik maak het vage begrip tastbaar en laat zien hoe het bedrijven nu al verder helpt. Ontdek tijdens mijn lezing dat artificial intelligence (AI) meer een reis is dan techniek en dat jouw collega’s een heel belangrijke rol spelen.

2040

AI spreker Ton Abelen voegt waarde toe aan een evenement

Martijn Snels van Heliview schakelde Ton niet alleen eenmalig in als AI spreker, maar begon een langdurige samenwerking met hem. Waarom? “De dag na Tons lezing kan je direct met AI aan de slag. Andere sprekers steken hun verhaal vaak veel te theoretisch in. Ton durft bovendien te prikkelen, te schuren en zet mensen soms even op het verkeerde been. Zijn verhaal is vernieuwend.”

“Artificial intelligence is hot. Toch is het een beetje als sex: iedereen praat erover, maar doen we het nou echt zoveel als we beweren?”

Interessant en vermakelijk

Inspireer jouw klanten met nieuwe technieken. Of laat werknemers meedenken over de strategische jaardoelen van het bedrijf. Met een lezing over kunstmatige intelligentie prikkel je het publiek om na te denken over de toekomst. De combinatie van humor en zelfreflectie maken mijn lezingen een interessante en amuserende toevoeging op evenementen als een congres, symposium of walking dinner.

Het publiek leert:

* wat kunstmatige intelligentie is
* de feiten van fabels te onderscheiden
* waarom kunstmatige intelligentie essentieel is voor de toekomst van bedrijven
* hoe je de techniek slim inzet om mensen te ondersteunen
* hoe je vandaag begint met AI

Kunstmatige intelligentie-lezing op maat

Wil jij met mijn lezing mensen inspireren, motiveren of aanzetten tot actie? Ieder doel vraagt een andere aanpak. Daarom vraag ik altijd eerst naar de bedoeling van mijn optreden. Ook wil ik weten wie er in het publiek zit, zodat ik ze het beste aanspreek.

We nemen deze zaken door in een persoonlijk gesprek. 

Face-to-face of aan de telefoon.

Geen technisch verhaal, maar visueel

Visuele aspecten en een bevlogen spreker: twee essentiële onderdelen om het publiek geboeid te houden. Met mij zet je een totaalplaatje neer. Ik gebruik films, infographics en tientallen passende praktijkvoorbeelden. Over kunstmatige intelligentie kan ik uren doorgaan. Mijn ervaringen deel ik met passie en plezier. 

Omdat het onderwerp past bij jouw doelgroep en ik mensen meesleep in een concreet verhaal, blijven de woorden beter hangen. Daarbij helpen de visuals ook. De bezoekers van jouw event lopen enthousiast en wijzer de deur uit en kunnen niet wachten om aan de slag te gaan.

De technische kant van kunstmatige intelligentie laten we achterwege. Het publiek creëert de systemen immers niet zelf. Bovendien haakt de meerderheid snel af bij technische termen en jargon. Ik focus de lezing op de vraag wat kunstmatige intelligentie is en wat je er nou écht aan hebt.

 

Handig om te weten

* De lezing duurt standaard 40 minuten, maar kan naar wens langer
* Ton wil altijd jouw doelstelling begrijpen en speelt in op het publiek
* Een lezing is voor jouw publiek, ter inspiratie, dat noem ik kwaliteit
* 2 Weken van tevoren stemmen we de inhoud af