Wat te doen in je AI auto? Sex!

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.20.1″][et_pb_row _builder_version=”3.20.1″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.20.1″][et_pb_image src=”https://wizzin.nl/wp-content/uploads/2019/09/Schermafbeelding-2019-09-26-om-11.02.56.png” _builder_version=”3.20.1″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.20.1″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.20.1″][et_pb_text _builder_version=”3.20.1″]

Gelukkig wonen we in Nederland waar we “het doen” mogen vertalen in het hebben van Sex

Tsja, heel even heeft bovenstaande advertentie op twitter gestaan. Deze is al snel weer weggehaald maar je weet het, wat op internet verschijnt blijft op internet.

Nu is deze advertentie natuurlijk niet zo schokken, alhoewel en natuurlijk gewoon gezinspeeld wordt op het feit dat je tijdens je autonome ritje rustig in een privé sfeer sex kunt hebben.

Maar dit zet je wel aan het denken toch? Tot op heden gaat het bij zelfrijzende auto’s met name over veiligheid, technologie en wanneer ze er eindelijk zijn. Maar gaan we dan voortaan doen tijdens die rit? Als die auto’s echt zo veilig zijn en alles aan zien komen, heb je dan nog een airbag, kreukelzone of gordels nodig? Een beetje om je heen zitten kijken is ook zo saai. Ga je zitten gamen, werken, of maak je een biscoop van je auto? Dit concept vraagt erom eens na te gaan denken over hoe je de ruimte anders in gaat delen dan 2 rijen met ieder 2 stoelen. 

 

Denk eens buiten bestaande kaders

Hier zie je de beperking van ons menselijk denken. Waarom moet een auto, die straks in niets meer werkt zoals een conventionele auto, er dan wel uitzien als die ouderwetse auto? Ik denk dat de ontwerpers zo vast zitten in hun eigen wereld dat ze gewoonweg niet in staat zijn echt verder te denken dan optimalisatie. Autobouwers zijn techneuten, van huis uit bezig met techniek, kosten, massaproductie, optimalisatie en een beetje design. Eenmaal opgenomen in dat wereldje is het logisch gezien heel moeilijk om anders te gaan denken.

En gaat het met veel nieuwe ontwikkeling. We blijven maar hangen in ons eigen wereldje en lopen daarmee de kans om zaken eens écht anders aan te pakken gewoonweg mis. Nieuwe ontwikkelingen als Artificial Intelligence schreeuwen om anders om te gaan met informatie, om de mens vele malen efficiënter te maken, maar helaas slagen we daar vaker niet in dan wel, omdat we niet buiten kaders kunnen of durven denken. 

Laten we hopen dat onze auto’s er in de toekomst nu eens echt anders uit gaan zien.

 

 

Ton Abelen is Spreker en Business Consultant op het gebied van Artificial Intelligence. Hij neemt organisaties mee naar hun toekomst en realiseert voor zijn opdrachtgevers AI projecten op een wijze waardoor management en operatie de waarde snel herkennen en anders gaan denken. Lees meer blogs op www.wizzin.nl of volg hem op LinkedIn

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Scroll to top

Blog

Schrijf je in voor het AI Business News, het enige AI news vanuit een management/directie perspectief

Bedankt voor uw inschrijving!