Wearacious – Voorkom stress

 

 

Krijg inzicht in je eigen stress factoren en onderneem actie

Stress is een groot sociaal probleem. Te veel stress heeft een negatieve impact op je presteren, je omgang met vrienden, familie, collega’s en wellicht je klanten. En toch proberen wij dit bewust of onbewust zo lang te negeren. Dit is geen waardeoordeel, maar gewoon een constatering van menselijk gedrag dat de meeste van ons nu eenmaal vertonen. Je loopt nu eenmaal niet zo makkelijk te koop met persoonlijke problemen want wat gaan mensen wel of niet van je vinden.

Vandaar dat we € 2,4 miljard uitgeven aan de gevolgen van stress en burn-outs en dat mensen met een burn-out gemiddeld 180 dagen thuis zitten. Blijkbaar zit 34% van de werkende bevolking in de gevarenzone, dat is 1 op de 3 mensen!

Wij vinden het echt top dat er zo veel mensen worden geholpen en aandacht krijgen, maar zouden we niet kunnen voorkomen dat we  “in de stress” raken?

Kun je voorkomen dat mensen onder stress bezwijken?

Wij denken dat dat wél kan met inzet van nieuwe technologie.

 

Het concept is simpel:

Met behulp van sensoren en extra informatie gaan we begrijpen hoe jij je gewoonlijk gedraagt. Jij hoeft zo goed als niets te doen, je hoeft geen moeilijke apps te leren of te bedienen, geen grafiek leren lezen, wij doen het werk.

Als er aanleiding is om jou te informeren krijg je een melding die je inzicht geeft dat je bijvoorbeeld tijdens bepaalde activiteiten op je werk meer gespannen bent dan anders. Dit kan voor jou aanleiding zijn om eens goed na te denken waardoor dat komt, en indien mogelijk kun je je gedrag aanpassen, of misschien is het feit dat je je bewust wordt wel voldoende om de spanning terug te dringen.

Privacy first:

Wij ontwikkelen onze eigen sensoren. Dit om een aantal redenen:

A: Wij willen alleen maar meten wat toegevoegde waarde heeft. Overige informatie willen we niet eens hebben.

B: Alle bestaande sensoren zoals Smartwatches eisen dat jouw data eerst naar hun cloud gaat, en beloven veiligheid. Maar wat als die database gehacked wordt, daar ligt jouw privé data op straat. Dus houden wij het simpel: Jouw data is van en blijft bij jou en gaat niet naar ons.

Als het goed is heb je nu meer vragen dan antwoorden.

Wil je meer weten of participeren? Neem even contact op:

Ton Abelen

tonabelen@wizzin.nl

06-46257199

 

 

Blog

Schrijf je in voor het AI Business News, het enige AI news vanuit een management/directie perspectief

Bedankt voor uw inschrijving!