Zo start je met Kunstmatige Intelligentie

Zo start je met Kunstmatige Intelligentie

Vaak krijg ik de vraag wat je nu eigenlijk kunt met Kunstmatige Intelligentie. Waarom zou ik daar nu mee moeten beginnen? Hoe begin ik daarmee?

Kunstmatige Intelligentie is een container begrip geworden. Het gaat over het slim en effici├źnt omgaan met alle informatie die voor jou van belang is. Het is van belang dat je niet kijkt wat het kan, maar hoe KI kan bijdragen aan jouw organisatie.

Start vanuit een visie

De verleiding om met technologie te starten is waarschijnlijk ook bij jou groot. Je kunt tenslotte lekker snel concreet aan de slag en lekker gaan spelen met nieuwe technologie zoals Artificial Intelligence.

De deceptie is waarschijnlijk groot als je na al jou goed bedoelde inspanning erachter komt dat je bij de 95% van de Proof Of Concepts hoort die niet door ontwikkeld worden. Join the club van mensen die niet de moeite hebben genomen zich goed voor te bereiden.

Investeren in toegevoegde waarde helpt!

Hoe voorkom je deze deceptie? Door eerst met diegene te gaan praten die over de ‘business’ gaat. Zit de proces eigenaar wel te wachten op jouw fantastische idee, en is deze straks bereid dik te investeren in jouw oplossing?

Ja, dit is inderdaad het eeuwige dilemma waarbij er een grote kloof is tussen business en technologie. Maar als je die brug nu niet bouwt, komt deze later ook niet vanzelf.

Wie betaald bepaald

Uiteindelijk is het de proces owner of de directie die gaat betalen voor een oplossing, dus is het noodzaak deze vroegtijdig te betrekken bij je plannen.

Ja, dat is een uitdaging en een vak. Vraag jezelf dan ook af of je alles wel zelf moet willen doen en of je echt iets nieuws zoals Artificial Intelligence niet door een gespecialiseerde business consultant kunt laten oppakken.

Ja natuurlijk preek ik hier voor eigen parochie, maar ik weet intussen door mijn ervaring wel hoe je dit soort projecten tot een succes brengt. Het voordeel is dat ik onafhankelijk ben en ook graag net zo snel weer weg ben als ik gekomen ben aangezien ik weer nieuwe projecten op wil pakken.

Zo help ik je op weg naar succes en kun jij leren hoe dit werkt.

Inspireren en dan wegwezen past niet bij mij. Ik blijf betrokken bij design en pilots, ik ga voor resultaat en rendement. Ik ben pas tevreden als jij dat bent, persoonlijk en oprecht.

Dus pak je telefoon en bel 06-46257199 of stuur me een mail op tonabelen@wp.local en we maken samen een plan.